Időszakos felülvizsgálat

 

Tűzvédelmi felülvizsgálat

Ezt az időszakos szabványossági vizsgálatot az OTSZ írja elő ezért tűzvédelmi felülvizsgálatnak is nevezik.

A kisfeszültségű villamos berendezések időszakos ellenőrzése az MSZ 10900 szabvány alapján történik, az MSZ 2364, MSZ EN 60364 és az MSZ EN 60079 előírásaival együtt alkalmazzuk. A tűzvédelmi felülvizsgálat nem javításról és karbantartásról szól, hanem a hibák megállapításáról és minősítéséről, hogy a villamos berendezés nem károsodott és nem romlott annyira az állapota, a használat alatt, amely csökkentené a biztonságot. Ellenőrizzük, hogy a villamos szerelés az akkor érvényes szabványoknak megfelelően lett kialakítva, a helyiség jellegének és tűzvédelmi besorolásának még most is megfelel a villamos kivitelezése.

Az ellenőrzés szemrevételezésből, műszeres vizsgálatból és minősítő irat készítéséből áll.

A tűzvédelmi felülvizsgálat része a villamos berendezés környezetének értékelése és a hely zónabesorolásának tisztázása.
A tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat kiterjed azokra a hordozható berendezésekre is, amelyeket az üzem nyilatkozata szerint a technológiából adódóan rendszeresen használnak.

Szabványossági felülvizsgálatot csak az végezhet, aki erősáramú előképzettséggel rendelkezik, és legalább 3 év gyakorlati időt töltött el a szakmában. Elvégezte az Erősáramú berendezések szabványossági felülvizsgáló tanfolyamot és ott sikeres vizsgát tett. Rendelkezik OKJ –s Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálója bizonyítvánnyal.

 

Érintésvédelmi felülvizsgálat

Az érintésvédelem tulajdonképpen a villamos áramütéses balesetek védelmére szolgál, ahol a veszélyt a villamos áram, illetve a villamos áramnak az emberi szervezetre gyakorolt hatása jelenti. Általános alapelv, hogy érintésvédelemmel kell védeni a villamos berendezések mindazon üzemszerűen feszültség alatt nem álló részeit, amelyeken egy szigetelési hiba olyan érintési feszültséget okozhat, amely az emberre veszélyes lehet.

Maga a felülvizsgálat villamos műszeres mérésből áll, és a helyszíni vizsgálat során a látottak alapján minősítjük a villamos berendezéseket, hogy megfelelnek -e az érvényben lévő érintésvédelmi szabványoknak. Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat tartalmazza az érintésvédelmi szerelői ellenőrzést.

Az érintésvédelmi vizsgálat végeredménye az elemzések után az érintésvédelmi minősítő irat, amelyet a felülvizsgálat után készítünk el, és benne nyilatkozunk az általunk vizsgált villamos berendezések érintésvédelmileg megfelelnek -e az érvényben lévő előírásoknak. A minősítő iratot minimum kettő eredeti példányban a számlával együtt adjuk át, vagy postán juttatjuk el a megrendelőnek. Külön kérésre digitális formában (pdf) is eljuttatjuk a kész minősítést.

Az érintésvédelmi minősítő irat melléklete az érintésvédelmi jegyzőkönyv, ami táblázatba foglalva részletesen tartalmazza egyenként az érintésvédelmi mérés eredményeit és a minősítéseit, hogy a mérés megfelelt vagy nem felelt meg. Az Érintésvédelmi felülvizsgálat és az érintésvédelmi minősítő irat az MSZ HD 60364 szabvány szerint és az MSZ 2364 és az MSZ 172-1 figyelembevételével készül.

 

Villámvédelmi felülvizsgálat

A villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat célja az adott létesítmény villámvédelmi minősítése. A felülvizsgálat lényege, hogy az épületre vonatkozó villámvédelmi követelményeket összevetik a megvalósított villámvédelmi fokozattal, és elvégzik a minősítést. A felülvizsgálat megállapításairól villámvédelmi Minősítő Irat készül.

A villámvédelmi felülvizsgálat és minősítése, amit villámvédelmi jegyzőkönyv tartalmaz, a mindenkor hatályban lévő (OTSZ) Országos Tűzvédelmi Szabályzat rendelkezik. A villámvédelmi vizsgálatot a villámhárító berendezés kivitelezésekor érvényben lévő szabványok, rendeleteknek megfelelően végezzük. A norma szerinti (új villámvédelem) és a nem norma szerinti meglévő épületre szerelt régi szabvány szerint kivitelezett villámhárító berendezések felülvizsgálatát is vállaljuk.

A villámvédelmi felülvizsgálatokat a leegyeztetett határidőre, mindig befejezzük. A megbeszélt időben elkezdjük, a megrendelő idejét nem raboljuk, A szükséges engedélyekkel, bizonyítványokkal rendelkezünk, és minden tudásunkkal és tapasztalatunkkal azon vagyunk, hogy megrendelőink elégedettek legyenek.

Kérjen ajánlatot most!

Címünk

1142 Budapest

Erzsébet királyné útja 57-61 Fsz 26

Telefon:

+36 20 233 7490

Email

eebkft@gmail.com