Így lesz gördülékeny és eredményes a társasház felújítás

0 hozzászólás

A társasház felújítás bonyolult folyamat, hiszen a lakók sok esetben eltérő érdekekkel és a munkálatokat illetően más-más fontossági sorrenddel  rendelkeznek. Mindig van olyan lakó, aki nehezményezi vagy egyenesen ellenzi a társasház felújítás folyamatát. Mit lehet ilyenkor tenni? Azonnal eláruljuk.

Társasház felújítás nehézségek nélkül – lehetséges ez?

A társasház felújítás – legyen szó kisebb vagy nagyobb hibák kijavításáról, az épület szerkezetét érintő állagmegóvásról, villamoshálózat-korszerűsítésről, esetleg a gáz-, illetve a vízvezetékek vagy a szennyvízcsövek és a nyílászáró cseréjéről, lakások leválasztásáról, falazásról – alapos tervezést és precíz kivitelezést igénylő folyamat. 

A feladatokat a legtöbb esetben a lakók jelenléte mellett kell elvégezni, számukra a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva.

A 21. századi ember számára az elektromos áram, a víz és egyéni vagy a társasházi döntéstől függően a gáz is alapvető kényelmi funkciókat szolgál. 

Bármely szolgáltatás időszakos elvesztése is kényelmetlenséghez és akár feszültséghez is vezethet a lakók körében. Ezért törekedni kell arra, hogy a lehető leggyorsabban és hibátlanul történjen a felújítás.

A helyzet akkor sem kedvezőbb, ha az épület külső homlokzatának szigeteléséről vagy a felvonó cseréjéről van szó. 

Bármi legyen is a feladat, a sikeres kivitelezéshez nem csupán magas színvonalú és gyors munkára, hanem megfelelő kommunikációra is szükség van. 

Tervezés – Kommunikáció – Kivitelezés

Ha azt szeretné, hogy eredményes és gördülékeny legyen a társasház felújítás,  az első lépés az alapos és mindenre kiterjedő tervezési munka elvégzése. 

A műszaki tervek elkészülte után kezdődhet a kivitelezés. A társasház felújítás, akárcsak bármilyen más épület vagy ingatlan műszaki generálkivitelezése, nem kezdődhet el a lakók által elfogadott precíz és pontos, tételekre bontott árajánlat megléte nélkül.

Ez garantálja ugyanis, hogy a kivitelezés során ne merüljenek fel előre nem látható, rejtett költségek. Továbbá a tételes árajánlat alapján lehet az elvégzett munkát és a beépített anyagokat, illetve a szerkezetek árát pontosan kifizetni, illetve ellenőrizni a beépített anyagok meglétét, minőségét. Tehát a tételes árajánlat/elszámolás egyfajta garancia is az építtetőnek! 

A műszaki terv meghatározza a kivitelezést (nyomvonal, fogyasztók helye, stb.), ami nagyban megkönnyíti a munka menetét és minimálisra rövidíti a kivitelezésre szánt időt. A műszaki paramétereket a műszaki leírás határozza meg, amit a tervdokumentáció részeként nyújtunk be az építési hatósághoz.

Amint az a fentiekből is jól látszik, ahhoz, hogy valóban gördülékeny és eredményes lehessen a társasház felújítás, alapos tervezésre és precíz kivitelezésre van szükség. Azonban a lakókkal való őszinte és a probléma megoldására koncentráló kommunikáció sem hanyagolható el. Az Exclusive ElektroBau Kft. a tervezéstől az engedélyeztetési és a munkafolyamatok során felmerülő ügyintézési feladatokon át, a kivitelezés utolsó mozzanatáig, valamint a lakókkal való kommunikációig mindent egy kézben tartva leveszi az Ön válláról a felelősséget. Kérjen ajánlatot most!

Hasonló bejegyzések

Épületvillamossági generálkivitelezés Pest megye területén

Épületvillamossági generálkivitelezés Pest megye területén

Azonnal megtérülő épületvillamossági generálkivitelezés Pest megye és Budapest területén? Jól hangzik, ugye? De mit is jelent ez pontosan az Ön számára? Olvasson tovább, azonnal kiderül! Miért és hogyan térül meg azonnal az épületvillamossági generálkivitelezés Pest...

Egy jó épületvillamossági szerelő pótolhatatlan

Egy jó épületvillamossági szerelő pótolhatatlan

Az épületvillamossági szerelő, azaz a villanyszerelő olyan munkát végez, ami nélkül mi, emberek manapság aligha éreznénk magunkat komfortosan. Akármerre nézünk, szinte mindenhol találunk olyan tárgyat, eszközt, illetve kisebb-nagyobb berendezést, ami elektromos...

Ez a hibátlan és időtálló az elektromos kivitelezés alapja

Ez a hibátlan és időtálló az elektromos kivitelezés alapja

Az épületgépészeti munkálatok során az elektromos kivitelezés feladatai összetett szolgáltatás részeként jelennek meg, ráadásul a megrendelő számára rendkívül kényelmes és biztonságos módon.  A felújítás, építkezés vagy átalakítás ideális esetben ugyanis a...

0 hozzászólás

Kérjen ajánlatot most!

Címünk

1142 Budapest

Erzsébet királyné útja 57-61 Fsz 26

Telefon:

+ 36 1 220 0854

Email

eebkft@gmail.com